REVIJALNOM UTAKMICOM ILMIJJINIH LJILJANA I SVEĆENIKA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE OTVOREN REKONSTRUISANI SPORTSKI TEREN STUDENTSKOG CENTRA IZ U BIH

REVIJALNOM UTAKMICOM ILMIJJINIH LJILJANA I SVEĆENIKA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE OTVOREN REKONSTRUISANI SPORTSKI TEREN STUDENTSKOG CENTRA IZ U BIH

Facebook
LinkedIn
Twitter

U okviru obilježavanja 111. godišnjice Udruženja ilmijje Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini te obilježavanja 5. godišnjice od otvaranja Studentskog centra Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini u srijedu 20. oktobra tekuće godine odigrana je revijalna utakmica između ekipe “Ilmijjini ljiljani” i reprezentacije svećenika Vrhbosanske nadbiskupije, kojom je svečano otvoren rekonstruisani sportski teren u okviru Studentskog centra IZ u BiH.

Ismail-ef. Smajlović, direktor Studentskog centra IZ u Bosni i Hercegovini, upriličio je prijem i večeru za učesnike ovog događaja, poručivši kako  je ovo nastavak jedne lijepe tradicije i kulture življenja na ovim prostorima.

– Radostan sam što već nekoliko godina imamo ove susrete imama i svećenika, pogotovo što se susrećemo u Studentskom centru IZ u BiH, koji obilježava svoju petu godišnjicu i koji je otvoren za sve. Večeras u Sarajevu potvrđujemo tu kulturu življenja na ovim prostorima – kazao je Smajlović uputivši  čestitke predsjedniku i članovima Udruženja ilmijje 111. godišnjicu.

Predsjednik Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžić izjavio je da je posebno zadovoljan što ovim činom pobjeđuje prijateljstvo, zajedništvo, tolerancija i jedno lijepo druženje.

– Drago mi je što je i ova, 111. godišnjica Udruženja ilmijje obogaćena sa ovim sadržajem kojim promoviramo  našu svakodnevnu saradnju. Bitno je da smo zajedno i da pokažemo da smo na strani zajedništva i poštovanja. Imamo prostora da jako lijepo sarađujemo i da se družimo, a upravo tim povodom je i organiziran ovaj revijalni susret – kazao je Nesib-ef. Hadžić, kojem su predstavnici ekipe “Ilmijjini ljiljani” ovom prilikom uručili pehar i diplomu za osvojeno 2. mjesto u okviru Malonogometne lige “Fair Play”, sezona 2022-2023.

Don Josip Tadić, savjetnik Vojnog biskupa je također izrazio radost zbog ovog susreta i nove prilike za druženje.

– Cijeli ovaj događaj je u službi promicanja prijateljstva, saradnje, tolerancije, dogovora i dijaloga. Mi smo susjedi, komšije i moramo njegovati dobre odnose te biti na usluzi jedni drugima – kazao je Don Tadić uputivši čestitke povodom značajnih godišnjica Studentskom centru IZ te Udruženju ilmijje.

Početni udarac su izveli Ismail ef. Smajlović, don Don Josip Tadić i Antonio Šutalo, sekretar Vojnog ordinarijata. Da organizacijski sve protekne u najboljem redu potrudili su se mr. Muhamed Okić, stručni savjetnik Vojnog muftije, hfz. Špendi Fidani, stručni saradnik za edukativne programe u Studentskom centru te Osman Muratović, ekonom Studentskog centra.

Iako je rezultat u drugom planu, “Ilmijjini ljiljani” su bili bolji sa 6:2, ali što je najvažnije, sa terena Studentskog centra IZ u BiH poslane su poruke prijateljstva, saradnje, tolerancije, dogovora, dijaloga i zajedništva. Nakon ovog, upriličen je i susret između selekcije Mreže mladih MIZ Sarajevo i selekcije studenata Studentskog centra.