PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE UDRUŽENJA ILMIJJE SAFET EF. KARAHMETOVIĆ PREDVODIO DŽUMA-NAMAZ NA MUSALLI U POTOČARIMA

PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE UDRUŽENJA ILMIJJE SAFET EF. KARAHMETOVIĆ PREDVODIO DŽUMA-NAMAZ NA MUSALLI U POTOČARIMA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Udruženje ilmijje Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, koje okuplja imame, muallime, uposlenike Islamske zajednice te vjeroučitelje, muderrise, profesore medresa i islamskih fakulteta, u septembru i oktobru nizom aktivnosti širom BiH obilježava 111. godišnjicu postojanja i djelovanja.

Program obilježavanja 111. godišnjice nastavljen je u petak 06. oktobra kada je predsjedavajući Skupštine Udruženja ilmijje i glavni imam za medžlise Bosanski Šamac i Odžak Safet-ef. Karahmetović predvodio džuma-namaz i održao hutbu na musalli šehidskog mezarja u Potočarima.

Na musalli šehidskog mezarja u Potočarima džuma-namaz se obavlja već sedmu godinu, a nakon muftije tuzlanskog dr. Vahid ef. Fazlovića od mjeseca marta do danas, džumu su predvodili većina bh. muftija, brojni alimi, glavni imami, direktori naših medresa i rukovodioci ureda i ustanova IZ u BiH.

O obavljanju ovog ibadeta brinu Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Srebrenica, a Udruženje ilmijje IZ u BiH svake godine sa ponosom pruža podršku ovoj značajnoj aktivnosti.