STUDENTI STUDIJSKOG PROGRAMA ZA IMAME, HATIBE I MUALLIME NA FIN-u POSJETILI UDRUŽENJE ILMIJJE

STUDENTI STUDIJSKOG PROGRAMA ZA IMAME, HATIBE I MUALLIME NA FIN-u POSJETILI UDRUŽENJE ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

U četvrtak, 12. oktobra 2023. godine, studenti II godine Studijskog programa za imame, hatibe i muallime na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu (FIN) posjetili su Udruženje ilmijje. Posjetu je organizirao prof. dr. hfz. Kenan Musić sa Katedre za hadis na FIN-u, u okviru praktikuma na predmetu Imamet.

Studente su dočekali predsjednik Udruženja ilmijje Nesib ef. Hadžić i sekretar GO Edin ef. Spahić, koji su tom prilikom upoznali studente s historijatom i značajem Udruženja ilmijje u okviru Islamske zajednice u BiH i društva općenito. Pored historijskog pregleda, bilo je govora i o izazovima imamskog poziva, interesu za imamsko/hatibsko/muallimsku misiju, problemima sa kojima se imami suočavaju te projektima Udruženja ilmijje.  

Predsjednik je također studente upoznao sa aktuelnim izazovima u radu s imamima, ponudivši studentima korisne savjete kao budućim kolegama i članovima Udruženja ilmijje. Domaćini su se potrudili da studentima uruče neka od aktuelnih izdanja Udruženja ilmijje.