ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE  TEŠANJ U POSJETI UDRUŽENJU ILMIJJE I UREDU ZA ZEKAT

ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE  TEŠANJ U POSJETI UDRUŽENJU ILMIJJE I UREDU ZA ZEKAT

Facebook
LinkedIn
Twitter

Delegacija Odbora Udruženja ilmijje Tešanj i Medžlisa Islamske zajednice Tešanj je povodom obilježavanja 111. godišnjice Udruženja ilmijje IZ u BiH boravila u Sarajevu. Tom prilikom su održani radni sastanci i druženje sa rukovodstvom Udruženja ilmijje te rukovodstvom Ureda za zekat.

Delegacija iz Tešnja u sastavu mr. hfz. Almir ef. Salkanović, predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Tešanj i predsjednik Okružnog odbora Udruženja ilmijje Zenica, mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam MIZ Tešanj, g. Zehrudin Kruško, predsjednik IO MIZ Tešanj zajedno sa imamima, članovima Odbora Udruženja ilmijje Tešanj se tokom sastanka upriličenog u prostorijama Studentskog centra IZ u BiH susrela sa Nesib ef. Hadžićem, predsjednikom Udruženja ilmijje IZ u BiH, Vehid ef. Arnautom, rukovodiocem Ureda za zekat Rijaseta IZ u BiH te Edin ef. Spahićem, sekretarom GO Udruženja ilmijje.

Radni dio sastanka je bio posvećen nastavku kontinuiranih dogovora ovih institucija oko iznalaženja mogućnosti za najboljim oblicima saradnje koji bi bili od obostrane koristi. Teme od interesa su bile vezane za saradnju na polju projekata za imame, razmjene iskustava pri apliciranju za projekte Udruženja ilmijje i Ureda za zekat te ostala pitanja koja su od posebnog značaja za imamsku misiju.

Predsjednik Nesib ef. Hadžić se zahvalio članovima Odbora Udruženja ilmijje Tešanj na dolasku i posjeti istaknuvši kako je upravo ovaj odbor jedan od najorganiziranijih odbora na nivou BiH, pohvalivši aktivnosti koje Odbor Udruženja ilmijje Tešanj kontinuirano sprovodi.

Vehid ef. Arnaut govorio je o Fondu Bejtul-mal, njegovom institucionalnom organiziranju, potrebi jedinstvene podrške na planu njegove promocije, kao i podizanja sveukupne svijesti o zekatu kao islamskom farzu. Vehid ef. je ovu priliku iskoristio da uputi veliku zahvalnost imamima i rukovodstvu MIZ Tešanj, koji konstantno bilježe izuzetno dobre rezultate u okviru akcija prikupljanja zekata i sadekatul-fitra.

Rezimirani su i najavljeni drugi projekti saradnje, a gosti su domaćinima izrazili zahvalnost na gostoprimstvu.