DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE POSJETILA UPRAVU ZA VANJSKE POSLOVE I DIJASPORU

DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE POSJETILA UPRAVU ZA VANJSKE POSLOVE I DIJASPORU

Facebook
LinkedIn
Twitter

Delegacija Udruženja ilmijje u sastavu Nesib ef. Hadžić, predsjednik i Edin ef. Spahić, sekretar GO Udruženja ilmijje posjetila je u ponedjeljak 23. oktobra 2023. godine, direktora Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini g. Muhameda Jusića.

Predstavnici Udruženja ilmijje su ovom prilikom čestitali g. Jusiću imenovanje na ovu funkciju, poželivši mu uspješan rad na čelu Uprave za vanjske poslove i dijasporu. Predsjednik Hadžić je direktoru Jusiću predstavio aktivnosti i aktuelne projekte Udruženja ilmijje. Između ostalog istaknuta je nezaobilazna uloga imama u misijskom djelovanju Islamske zajednice, a bilo je govora i o budućim oblicima saradnje.  

Direktor Jusić se zahvalio rukovodstvu Udruženja ilmijje, kako na posjeti tako i na konstruktivnoj i korektnoj saradnji, izrazivši nadu da će se dosadašnja plodonosna saradnja nastaviti i dalje na obostrano zadovoljstvo.

Uprava za vanjske poslove i dijasporu obavlja upravne i druge poslove Rijaseta na području odnosa s drugim vjerskim zajednicama, državnim i međunarodnim institucijama i drugim islamskim zajednicama, te predstavlja Islamsku zajednicu u poslovima koji se odnose na međureligijsku saradnju, saradnju sa srodnim organizacijama u svijetu i bošnjačku dijasporu.