ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE GRADAČAC U POSJETI UDRUŽENJU ILMIJJE

ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE GRADAČAC U POSJETI UDRUŽENJU ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Delegacija Odbora Udruženja ilmijje Gradačac i Medžlisa islamske zajednice Gradačac je u srijedu 20. decembra 2023. godine boravila u posjeti Udruženju ilmijje na čelu sa predsjednikom Odbora Udruženja ilmijje Gradačac Mujom ef. Durmiševićem i glavnim imamom Nusret-ef. Kujrakovićem.

Delegacija iz Gradačca, zajedno sa dijelom imama, članova Odbora Udruženja ilmijje Gradačac se tokom sastanka upriličenog u službenim prostorijama Udruženja ilmijje susrela sa Nesib ef. Hadžićem, predsjednikom Udruženja ilmijje IZ u BiH te Edin ef. Spahićem, sekretarom GO Udruženja ilmijje.

Radni dio sastanka je bio posvećen nastavku kontinuiranih dogovora oko iznalaženja mogućnosti za najboljim oblicima saradnje koji bi bili od obostrane koristi. Teme od interesa su bile vezane za saradnju na polju projekata za imame, razmjene iskustava pri apliciranju za projekte Udruženja ilmijje  te ostala pitanja koja su od posebnog značaja za imamsku misiju.

Predsjednik Nesib ef. Hadžić se zahvalio članovima Odbora Udruženja ilmijje Gradačac na dolasku i posjeti istaknuvši kako je upravo ovaj odbor jedan od bolje organiziranijih odbora na nivou BiH.

Ovom prilikom su domaćini i gosti razmjenili prigodne poklone, izrazivši nadu u još bolju saradnju na svim poljima.