PREDSJEDNIK UDRUŽENJA ILMIJJE MUFTIJA HADŽIĆ POSJETIO MUFTIJU FAZLOVIĆA

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA ILMIJJE MUFTIJA HADŽIĆ POSJETIO MUFTIJU FAZLOVIĆA

Facebook
LinkedIn
Twitter

U utorak, 21. maja ove godine, muftiju tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića posjetio je predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH muftija vojni Nesib-ef. Hadžić.

Razgovarano je o nekoliko značajnih aktivnosti, koje su u saradnji Udruženja ilmijje i Muftijstva tuzlanskog, realizirane na području ovog muftiluka. Posebno su istaknuti Naučni skup “Uloga i značaj imama u procesu povratka“ održan u Srebrenici i izvođenja Poeme o bosanskom bijelom šehidu u Tuzli.

Muftija Fazlović je ovom prilikom čestitao muftiji Nesib-ef. Hadžiću imenovanje na poziciju muftije vojnog. Isti dan održan je i sastanak Okružnog odbora Udruženja ilmijje Tuzla kojem su prisustvovali muftija Fazlović i muftija Hadžić.

Predsjednik Udruženja ilmijje muftija Hadžić se zahvalio muftiji Fazloviću na podršci, radu i aktivnostima Udruženja ilmijje IZ u BiH. Istakao je vrijedan rad članova Okružnog odbora Udruženja ilmijje Tuzla i imama ovog muftiluka tokom organizacije i realizacije različitih aktivnosti Udruženja.

Pored osvrta na dosadašnji rad i aktivnosti, s posebnom pažnjom je razgovarano o pripremama za XXIV kulturno-edukativne i sportske susrete članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice, koji će od 23. do 27. juna biti održani u Tuzli. Organizatori ovih susreta su Glavni odbor Udruženja ilmijje, Muftijstvo tuzlansko, Okružni odbor Udruženja ilmijje Tuzla, Odbor Udruženja ilmijje Tuzla i Behram-begova medresa u Tuzli.  Na susretima se očekuje učešće oko 250 imama i uposlenika iz cijele Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.