XVI sportski susreti uposlenika Islamske zajednice

XVI sportski susreti uposlenika Islamske zajednice

Facebook
LinkedIn
Twitter

Udruženje Ilmijje IZ u BiH od ponedjeljka 25. do srijede 27. augusta ove godine, organizira XVI sportske susrete svoga članstva. Na susretima koji su već tradicionalni, ove godine će sudjelovati trinaest ekipa koje sačinjavaju uposlenici medžlisa i muftiluka iz BiH. profesori obrazovnih ustanova IZ u BiH i uposlenici Rijaseta IZ u BiH. Kao gosti sudjeluju predstavnici Mešihata IZ Srbije i Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Domaćini ovogodišnjih susreta su Okružni odbor Udruženja ilmijje Tuzla, Tuzlansko muftijstvo i Behram-begova medresa. Učesnici će se takmičiti u atletskim disciplinama (100m, 200m, 800m, 4x100m, bacanje kugle, skok u dalj), basketu, nogometu, stonom tenisu, šahu i streljaštvu.

Svečano otvaranje XVI sportskih susreta biće obavljeno u utorak, 26. augusta u jutarnjim satima uz postrojavanje svih učesnika, a u srijedu 27. augusta predviđene su finalne utakmice u futsalu i basketu, kao i ceremonija proglašavanja najboljih i najuspješnijih, čime će XVI sportski susreti biti okončani.

U Udruženju ilmijje se nadaju da će i ovogodišnji susreti proteći u skladu sa normama naše vjere i našim ahlakom. Inače, cilj sportskih susreta nije samo sport i takmičenje, nego općenito druženje, širenje prijateljstva i međusobno upoznavanje u ime Allaha dž.š., a na korist svim učesnicima.

 

Edin Spahić