Reprezentacija Udruženja Ilmijje osvojila turnir povodom Dana nezavisnosti

Reprezentacija Udruženja Ilmijje osvojila turnir povodom Dana nezavisnosti

Facebook
LinkedIn
Twitter

Reprezentacije Udruženja ilmijje osvojila je prvo mjesto na malonogometnom turniru organiziranom u povodu Dana nezavisnosti  u Mostaru. Drugo mjesto pripalo je Fudbalski klub „Blagaj“, dok je treće osvojila ekipa Malonogometnog kluba „Stri grad“. Na turniru su učešća uzele još tri ekipe: Klub malog fudbala „Neretva“, Fudbalski klub Bjelopoljac, i Klub malog fudbala „Donja Mahala“ iz Mostar.

Turnir su po treći put zaredom organizirali Klub malog fudbala „Neretva“ Mostar, Unija studenata „Džemal Bijedić“ i Info-servis za mlade Medžlisa IZ Mostar. Turnir je održan  u Sportskoj dvorani Univerzitetsko sportsko-rekreativnog centra „Midhat Hujdur Hujka“ u Sjevernom logoru 1. i 2. marta.

Turnir je otvorio predstavnik Sportskog saveza Grada Mostara Dženan Šuta koji je tom prilikom istakao da je ovo odličan primjer kako sportisti mogu doprinijeti u obilježavanju značajnih datuma u historiji Bosne i Hercegovine. „Ovo je odlična prilika za dobra druženja i sticanje dobrih prijateljstava. Vjerujem da će ovaj turnir postati tradicionalan i jedno od prepoznatljivih mjesta za okupljanje mladih i talentovanih sportista“, rekao je Šuta. Prema njegovim riječima ovaj turnir iz godine u godinu postaje sve jači o kojem se ozbiljno govori u sportskim krugovima.

Ferik Dizdarević selektor reprezentacije Ilmijje pred početak takmičenja istakao je da je za njegov tim čast učestvovati na ovom turniru, iako njegova ekipa iz godine u godinu pojačava ambiciju da ostvare što bolje rezultate. „Reprezentacija Udruženja Ilmijje sastavljena je od imama i profesora medresa. Ekipa je relativno mlada i moguće je u budućnosti od nje očekivati sve bolje rezultate. Do sada smo igrali pod motom „važno je učestvovati“, a od unazad pola godine ojačali smo naše ambicije i želimo pobjeđivati. U ekipi imamo igrača koji uz sve svoje redovne obaveze aktivno igraju fudbal.“, rekao nam je Dizdarević.

Dizdarević je zahvalio Udruženja ilmijje koje je pokazalo puno razumijevanje za ovu vrstu sportskih takmičenja. „Udruženje ilmijje na ovaj način pokušava da prikaže svoje članove i kao dobre ljude i kao dobre sportiste“, kazao je Dizdarević.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Semir ef. Bećirović dok je za najboljeg golmana proglašen Namik ef. Mustafić.

Pokrovitelji turnira bili su BH Telecom i Medžlis Islamske zajednice Mostar preko svoje organizacije Info-servisa za mlade. „ Preko Info-servisa Medžlis IZ Mostar je dao podršku obilježavanju Dana nezavisnosti BiH u našem gradu“,  naglasio je Džafera Alića rukovodilac službi Medžlisa IZ Mostar.