MISIJA IMAMA U VANREDNIM OKOLNOSTIMA: BROJNE AKTIVNOSTI POMOĆI U DŽEMATU SEDRENIK

MISIJA IMAMA U VANREDNIM OKOLNOSTIMA: BROJNE AKTIVNOSTI POMOĆI U DŽEMATU SEDRENIK

Facebook
LinkedIn
Twitter

Jedan od mnogobrojnih džemata koji se organizovao u ovoj vanrednoj situaciji i pruža podršku svojim džematlijama, jeste i sarajevski džemat Sedrenik. Pomoć se posebno odnosi na starije džematlije i one u stanju potrebe. Akcijama koordinira džematski imam mr. Suad-ef. Balić zajedno sa Džematskim odborom i članovim Mreže mladih, koji su u proteklom periodu sakupili uz pomoć džematlija osnovne životne namirnice za 20 porodica u stanju potrebe i iste uručili.

Pored toga sedrenička omladina je obezbijedila i dva računara za dvoje  djece kako bi mogli pratiti online nastavu u školi, ali i u mektebu. Prikupljena je i novčana pomoć za jednu porodicu koja je usljed pandemije virusa ostala bez posla. Sa akcijama se nastavlja i dalje pripremajući i ramazanske pakete.

Posebna zahvalnost pripada svim džematlijama koji ostavljaju namirnice u dva sedrenička marketa “Gomus” i “Anis” market, kao i vlasnicima pomenutih marketa. Zahvalnost pripada i krojačkom salonu “Model Madness” koji su proizvodnju usmjerili u pravcu izrade zaštitnih maski koje dijele besplatno svim pojedincima, ustanovama i institucijama u našem gradu koji su tako reći izloženi na prvoj liniji.

Članovi Mreže mladih ovog džemata uz pomoć općine Stari Grad koja je obezbjedila uručuju i hljeb za starije, bolesne i iznemogle osobe u džematu Sedrenik. Naši džemati zajedno sa imamima, džematskim odborima, džematskom omladinom ali i svim džematlijama i ljudima dobre volje su na usluzi svima, a posebno onima kojima je pomoć potrebna.