Ramazanska poruka predsjednika Udruženja ilmijje

Ramazanska poruka predsjednika Udruženja ilmijje

Facebook
LinkedIn
Twitter

Drage kolege imami,

Kao predsjednik Udruženja ilmijje ponosan sam na Vas, na vaše poduhvate i akcije koje sprovodite na terenu. Bosanski imami su stubovi našeg lijepog dina. Kako za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao i u drugim teškim izazovima, i ovaj put ste svjetlo u mraku koji nas je iznenada zatekao u protekla dva mjeseca.

Uvjeren sam da ćemo uspjeti naći načina i ukrasiti i ove ramazanske dane u našim džematima sa našim džematlijama.  Svaki ramazan je na neki način drugačiji od prethodnog. Ramazan koji dočekujemo u 1441. godini pokazat će svu raskoš uma bosanskog imama. Ispričat će nevjerovatne priče o imamima, mujezinima, džematlijama i džematima – najljepše priče o jednom ramazanu  u nevjerovatnim uslovima i bremenitim vremenima. Zapisat ćemo ih za generacije koje dolaze. U vremenu smo iskušenja i izazova. Džemat, mekteb, mektebski horovi – sve nam to uveliko nedostaje, ali u ramazanu će se to još više osjećati. Stanje u kom se nalazimo ujedno je i šansa da se konačno vide i prepoznaju prave i istinske vrijednosti.

Ova situacija nas je natjerala da usporimo sa projektima Udruženja ilmijje koje smo pokrenuli, ali nismo stali, samo smo usporili. Na ovaj ili neki drugačiji način ići ćemo dalje uz pomoć Uzvišenog i Milostivog Allaha.

Molimo Uzvišenog Allaha da nam još više omili post i ramazan, ukabuli ibadete, sačuva nam naše najbliže a Svojom neizmjernom moći odagna nesreću i belaje od nas da otvorimo naše džamije za naše džematlije.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN !

Predsjednik

Nesib-ef. Hadžić