NA AHIRET PRESELIO MENSUR EF. ŠTULANOVIĆ

NA AHIRET PRESELIO MENSUR EF. ŠTULANOVIĆ

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Od posljedica moždanog udara jučer, 12. januara 2020. godine, u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću je preselio Mensur-ef. Štulanović, nekadašnji profesor i odgajatelj u Medresi “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu i dugogodišnji imam gradske džamije u Ključu.

Mensur-ef. Štulanović je rođen 1969. godine u ulemanskoj porodici. Njegov babo Omer-ef. i amidža dr. Muharem-ef. su ugledni alimi i intelektualci.

Nakon završene Gazi Husrev-begove medrese i na samom početku agresije Mensur-ef. je bio aktivni sudionik osnivanja Medrese “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu, gdje je bio, sekretar, predavač i odgajatelj nekoliko godina, saopćilo je Muftisjtvo bihaćko na svom zvaničnom Facebook profilu.

Više od 20 godina je u službi imama gradske džamije u Ključu. Na Islamskom pedagoškom fakultetu (IPF) u Bihaću je diplomirao i uskoro je bila pranirana odbrana njegovog magistarskog rada. Krasila ga je blagost, susretljivost i veoma visok stepen ljudskosti i poštovanja prema svakom ko je s njim komunicirao.

Iza njega je ostao otac Omer-ef., majka Sehija, supruga Fatima, kćerka Lamija, sin Ahmed i sestra Mensura.

– Roditeljima, supruzi, djeci i cijeloj porodici izražavamo saosjećanje, a Gospodara molimo da podari Svoju neizmjernu milost našem kolegi, prijatelju i bratu Mensur-ef., a njegovoj porodici sabur i dostojno prihvatanje Božije odredbe. Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un! – navodi se u saopćenju Muftijstva bihaćkog.

(Preporod.info)