NA AHIRET PRESELIO MENSUR EF. ŠTULANOVIĆ

NA AHIRET PRESELIO MENSUR EF. ŠTULANOVIĆ

Facebook
LinkedIn
Twitter

Od posljedica moždanog udara jučer, 12. januara 2020. godine, u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću je preselio Mensur-ef. Štulanović, nekadašnji profesor i odgajatelj u Medresi “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu i dugogodišnji imam gradske džamije u Ključu.

Mensur-ef. Štulanović je rođen 1969. godine u ulemanskoj porodici. Njegov babo Omer-ef. i amidža dr. Muharem-ef. su ugledni alimi i intelektualci.

Nakon završene Gazi Husrev-begove medrese i na samom početku agresije Mensur-ef. je bio aktivni sudionik osnivanja Medrese “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu, gdje je bio, sekretar, predavač i odgajatelj nekoliko godina, saopćilo je Muftisjtvo bihaćko na svom zvaničnom Facebook profilu.

Više od 20 godina je u službi imama gradske džamije u Ključu. Na Islamskom pedagoškom fakultetu (IPF) u Bihaću je diplomirao i uskoro je bila pranirana odbrana njegovog magistarskog rada. Krasila ga je blagost, susretljivost i veoma visok stepen ljudskosti i poštovanja prema svakom ko je s njim komunicirao.

Iza njega je ostao otac Omer-ef., majka Sehija, supruga Fatima, kćerka Lamija, sin Ahmed i sestra Mensura.

– Roditeljima, supruzi, djeci i cijeloj porodici izražavamo saosjećanje, a Gospodara molimo da podari Svoju neizmjernu milost našem kolegi, prijatelju i bratu Mensur-ef., a njegovoj porodici sabur i dostojno prihvatanje Božije odredbe. Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un! – navodi se u saopćenju Muftijstva bihaćkog.

(Preporod.info)