NA AHIRET PRESELIO ENES-EF. HODŽIĆ

NA AHIRET PRESELIO ENES-EF. HODŽIĆ

Facebook
LinkedIn
Twitter

U nedjelju 7. februara 2021. god. na mezarju Tabine njive klanjana je dženaza dugogodišnjem glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Enes-ef. Hodžiću. Dženazu-namaz predvodio je reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović.

“Kao reisul-ulema želim kazati da sam u Enes-ef. uvijek imao iskrenog i pouzdanog prijatelja, čovjeka koji mi je govorio ono što vidi i onako kako misli da treba postupiti. Sve nas je zadužio svojim nesebičnim radom i privrženosti svome narodu, što je pokazao tokom Agresije, i privrženosti svojoj Islamskoj zajednici. Pokazao je to tako što je ovu Zajednicu vodio i učinio na području Medžlisa Islamske zajednice Kladanj ono što je on sa svojim braćom ulemom i svojim čestitim džematlijama mogao učiniti. Enes-ef. je imao čvrstu vjeru u Boga, obavljao je namaz, nije ga propuštao, a od onoga što mu je Allah, dž.š., kao nafaku odredio on je i drugima dijelio. Molim Allaha, dž.š., da mu se smiluje”, kazao je reisul-ulema Kavazović.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je istakao da je dominantna karakterna crta Enes-ef. Hodžića bila njegova predanost svom Gospodaru, na putu Njegovog poslanika Muhammeda, s.a.v.s., zatim predanost našoj Islamskoj zajednici, svom medžlisu i džematu. U toj predanosti i iskrenosti nije se štedio. Bio je primjer svojoj generaciji i svima onima koji smo ga kasnije upoznali, kazao je muftija Fazlović.

Enes-ef. Hodžić, rahmetullahi alejhi, bio je imam više od čestrdeset godina, a dugi niz godina obavljao je i dužnost glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kladanj. Na Ahiret je preselio u petak, 5. februara 2021. godine u 73. godini života.

(muftijstvotz.ba)