POSJETA I SASTANAK PREDSTAVNIKA UDRUŽENJA ILMIJJE SA IMAMIMA MIZ DOBOJ

POSJETA I SASTANAK PREDSTAVNIKA UDRUŽENJA ILMIJJE SA IMAMIMA MIZ DOBOJ

Facebook
LinkedIn
Twitter

U četvrtak 4. marta 2021. godine predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib-ef. Hadžić, u pratnji člana Glavnog odbora Sulje-ef. Djedovića održao je sastanak sa članovima Odbora Udruženja ilmijje Doboj. 

Delegaciju Udruženja ilmijje su u prostorijama novoizgrađenog objekta Islamskog kulturnog centra ugostili glavni imam MIZ Doboj Ibrahim ef. Halilović, pomoćnik glavnog imama mr. Bajro ef. Džafić i predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Doboj Senahid ef. Hodžić.

Predsjednik Nesib-ef. Hadžić je uputio čestitke novoimenovanom glavnom imamu poželivši mu mnogo uspjeha u radu, nakon čega se obratio imamima, a govorio je o značaju Udruženja ilmijje te aktuelnim projektima na kojima Udruženje radi.  Glavni imam Ibrahim ef. Halilović  zahvalio se na posjeti predsjedniku Hadžiću posebno ukazavši na problem imama ovog medžlisa koji djeluju na području manjeg bh. entiteta a koji po okončanju imamske karijere imaju vrlo niska penzijska primanja koja nisu dovoljna za normalan život.  

Sastanak je protekao u radnoj atmosferi, a aktivno učešće su uzeli i imami, koji su iskoristili priliku da upute svoje prijedloge i ideje za rad i djelovanje Udruženja ilmijje, dok je aktivnosti Odbora Udruženja ilmijje Doboj predstavio njen predsjednik Senahid ef. Hodžić zahvalivši se gostima na posjeti i saradnji.