DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE POSJETILA FONDACIJU „ÖNDER“ U ISTANBULU

DELEGACIJA UDRUŽENJA ILMIJJE POSJETILA FONDACIJU „ÖNDER“ U ISTANBULU

Facebook
LinkedIn
Twitter

Delegacija Udruženja ilmijje predvođena predsjednikom Nesib ef. Hadžićem susrela se u okviru 23. Kulturno-edukativnih i sportskih susreta u Istanbula sa predstavnicima Fondacije „ÖNDER“. Delegaciju Udruženja ilmijje je primio generalni direktor Fondacije g. Abdullah Ceylan i pomoćnik generalnog direktora za vanjske poslove g. Enes Abdurrahman Hibe, koji su gostima predstavili Fondaciju i područje njenog djelovanja.  

Fondacija „ÖNDER“ je udruženje srednjih škola koje školuju imame, hatibe i muallime u Republici Turskoj i ima višestoljetnu tradiciju. Udruženje je osnovano 1958. godine od strane prvih diplomaca istanbulske škole imam hatip, pod nazivom “Istanbul Imam Hatip School Alumni Association”. Nakon Revolucije 1980. izraz “Istanbul” je uklonjen iz njegovog imena. Dodana je fraza “ÖNDER”, koja je turski ekvivalent riječi Imam, a njeno ime je postalo Udruženje „ÖNDER Imam Hatipliler“.

Razgovarano je o mogućnostima uvezivanja i dodatnoj saradnji dva udruženja, a predsjednik Hadžić se zahvalio na prijemu predstaviviši rad Udruženja ilmijje i uručivši prigodan poklon direktoru Ceylanu.