ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE NOVI TRAVNIK: UPRILIČENA POSJETA CENTRIMA U ZAGREBU, MALJEVCU I RIJECI

ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE NOVI TRAVNIK: UPRILIČENA POSJETA CENTRIMA U ZAGREBU, MALJEVCU I RIJECI

Facebook
LinkedIn
Twitter

Članovi Odbora Udruženja ilmijje Novi Travnik predvođeni predsjednikom Okružnog odbora Udruženja ilmijje Travnik Elvir ef. Toljom i glavnim imamom MIZ Novi Travnik Salih ef. Zukićem posjetili su u ponedjeljak i utorak, 15. i 16. jula 2024. godine džemate Mešihata IZ u Hrvatskoj odnosno Islamske centre u Zagrebu, Maljevcu i Rijeci.   

Na proputovanju kroz Veliku Kladušu iskorištena je prilika za susret sa imamima i članovima Odbora /MIZ Velika Kladuša. Tokom dvodnevnog boravka u  Hrvatskoj također je upriličen susret sa imamom Admir ef. Muhićem i aktivistima džemata Maljevac,  gdje  je u toku izgradnja Islamskog centra. U Rijeci je organiziran susret sa glavnim imamom MIZ Rijeka Hidajet ef. Hasanovićem, Dženan ef. Čauševićem i aktivistima ovog džemata.

Ove posjete su bila prilika za razmjenu ideja i pozitivnog iskustva u radu, kao i izraz velikog poštovanja prema imamima i aktivistima koji ponosno i odgovorno nose povjereni emanet u  Hrvatskoj.

Posebnu zahvalnost Odbor Udruženja ilmijje Novi Travnik iskazuje zemljaku Nijazu Haskiću i njegovoj porodici, Arif ef. Erdiću, potpredsjedniku Glavnog odbora Udruženja ilmijje i predsjedniku Odbora Udruženja ilmijje Velika Kladuša te domaćinima u Zagrebu, Maljevcu i Rijeci za pruženu uslugu i gostoprimstvo.