ČLANOVI ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE BUGOJNO POSJETILI POVRATNIČKE MEDŽLISE NA PODRUČJU HERCEGOVINE

ČLANOVI ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE BUGOJNO POSJETILI POVRATNIČKE MEDŽLISE NA PODRUČJU HERCEGOVINE

Facebook
LinkedIn
Twitter

U utorak 01. oktobra 2024. godine delegacija Odbora Udruženja ilmijje Bugojno na čelu sa predsjednikom Hafez ef. Šošićem i glavnim imamom Kemal ef. Tokmićem, u povodu 112. godišnjice Udruženja ilmijje posjetila je povratničke medžlise na području Hercegovine.

Putovanje je započeto sabah-namazom u Prozoru gdje je kolege iz Bugojna srdačno dočekao i prigodno se obratio glavni imam Safet ef. Pozder.

Nakon toga imami MIZ/Odbora Bugojno su se uputili prema Mostaru gdje ih je u Bijeloj džamiji u Vrapčićima dočekao glavni imam MIZ Mostar, mr. Dino ef. Maksumić, koji je upoznao imame sa radom i situacijom u Medžlisu IZ Mostar. Srdačnu dobrodošlicu su im izrazili i imam džamije u Vrapčićima Suljo ef. Cikotić kao i predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Mostar Sanjin ef. Šahić.

Obilazak Hercegovine je nastavljen posjetom Stocu gdje su dočekani od strane glavnog imama MIZ Stolac Mersed ef. Šabanovića, koji je predstavio grad, rad Medžlisa kao i situaciju Bošnjaka u ovome gradu. Slijedeća destinacija bio je grad Ljubuški, gdje ih je sa istim temama upoznao glavni imam MIZ Ljubuški Šemso ef. Germić.

Posljednja destinacija bio je Tomislavgrad gdje su bugojanski imami dočekani od strane predsjednika Odbora Udruženja ilmijje Tomislavgrad Ramiz ef. Memića i ostalih imama. Cilj ove posjete je bilo iskazivanje podrške kolegama imamima i Bošnjacima na području Hercegovine, a povodom obilježavanja 112. godišnjice Udruženja ilmijje.