DRUŽENJE IMAMA IZ TEŠNJA, BANJA LUKE I KOTOR VAROŠI

DRUŽENJE IMAMA IZ TEŠNJA, BANJA LUKE I KOTOR VAROŠI

Facebook
LinkedIn
Twitter

U utorak, 09.02.2021. godine poslije jacije-namaza u atriju Medžlisa IZ-e Tešanj upriličeno je druženje imama Medžlisa IZ-e Tešanj i Medžlisa IZ-e Banja Luka i Kotor Varoš, te njihovih hanuma u objektu u Velikoj sali ovog Medžlisa.  

Goste je predvodio mufija banjalučki mr. Nusret ef. Abdibegović, te glavni imam Medžlisa IZ-e Banja Luka Adnan ef. Jusić, glavni imam Medžlisa IZ-e Kotor Varoš Samir ef. Delić, predsjednik Skupštine Udruženja ilmije BiH Nijaz ef. Duzan i predsjednik OO Ilmijje Kotor Varoš.

Dobrodošlicu gostima su izrazili glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, predsjednik IO Zehrudin Kruško i predsjednik OO Ilmijje Tešanj Suljo ef. Djedović prof., koji je i moderirao ovo druženje.

Muftija Abdibegović se zahvalio domaćinima na organizaciji ovog druženja ali i za svu dosadašnju pruženu pomoć muslimanima i organizacionim jedinicama IZ-e na području Banja Luke (Muftijstvu, Medžlisu Banja Luka, džematu Vrbanja – plata imamu za godinu dana odmah nakon obnove džamije i na početku rada džemata, pomoć banjalučkoj obnovljenoj medresi, Medžlisu Kotor Varoš i drugim na području banjalučkog muftiluka (mektebski namještaj, novi ilmihali…), te im je muftija u znak zahvale uručio prigodne hedije, ne zaboravjajući pri tome ni Sulju ef. Bejtića, imama koji je u ratnom periodu radio na području banjalučkog muftiluka. 

Riječi zahvale domaćinima uputili su i gosti, glavni imami i predsjednik Skupštine ilmijje BiH, a glavni imam Kotor Varoša domaćinima, Medžlisu IZ-e Tešanj i OO Imijje uručio je po jednu sliku – ulje na platnu.

U prijatnom i nadasve ugodnom druženju zajednički su izrazili nadu da će se ova saradnja i započeta druženja nastaviti i u budućnosti.