KAKANJ: ODRŽANO DRUŽENJE PORODICA I SUPRUGA IMAMA ŠEHIDA S PODRUČJA CIJELE BIH

KAKANJ: ODRŽANO DRUŽENJE PORODICA I SUPRUGA IMAMA ŠEHIDA S PODRUČJA CIJELE BIH

Facebook
LinkedIn
Twitter

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH od 12. do 14. jula organizirao je “Druženje porodica/supruga imama šehida s područja cijele Bosne i Hercegovine”.

Projekat je u Edukativno rekreativnom centru Ponijeri realiziran u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice (MIZ) Kakanj.

Prvi dan  prisutnima su izraze dobrodošlice uputili Ahmed-ef. Kovač, koordinator Odjela za društvenu brigu MIZ Kakanj i Elvedina Plasto, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Kakanj.

Drugi dan u okviru navedenog projekta prisutnima se pridružio i obratio Zakir-ef. Ljubović, glavni imam MIZ Kakanj, i Ibrahim-ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu.

Nakon kratkog obraćanja, sa učesnicima druženja nastavljen je razgovor o temi “Životne okolnosti i briga zajednice”, te sagledavanje potreba porodica/supruga imama šehida.

Razgovor sa prisutnima upriličile su mr. Emina Bešlija i Amela Brdar, stručne saradnice Ureda.

U dosta emotivnom razgovoru, učesnice su se pojedinačno predstavile i iznijele svoja životna iskustva tokom perioda u kojem su ostale same sa svojom djecom.

Na kraju razgovora proučena je  dova svim šehidima.

Treći dan realizacije projekta u prijepodnevnim satima održana je radionica radno-okupacione terapije – dekupaž, koju je vodila Emina Karzić, edukatorica dekupaž tehnike.

Na kraju realizacije projekta učesnicima druženja priređen je i kratki program, u kojem su učestvovale i prisutne.

Učesnice projekta iskazale su zadovoljstvo organizacijom i realizacijom druženja, s nadom da će slično druženje biti realizirano u narednom periodu.

Posebno je istaknuta zahvalnost Rijasetu i Uredu na mogućnosti umrežavanja porodica imama šehida.